Tuesday, March 19, 2013

Jangan Baca !

Assalamualaikum 
Ape khabar ? Hahah , apelah yang rasa janggal sangat kan . Padahal blog sendiri je ..
Rasa nya dah lama sangat tak hupdate pasal aku kat sini.
Dulu rajin je .
Hahaha . Sejak2 dah berpisah dengan si dia . 

OK lah . Yang penting sekarang semua orang kena bukak buku baru .
Yang lepas tu lepas lah . Pada aku lak benda tu semua dah tak penting lagi .
Kan ? Sebab kita hidup semakin maju kehadapan bukan kebelakang.
Ahaks . Senang cerita yang lepas tu jadikan tauladan sudah lah yek !

Ok . Ape perkembangan terbaru saya ? 
Masih lagi kat KPM . Meneruskan sisa hidup yang masih berbaki didunia ini  . Hehehe.
Dan jugak bekerja di Resort . Kat Balau.
Sound great ? Not Yet ! 
Aku nak bukak bisnes , then baru la boleh kata . Wow ! Jaja . Good Job !
Ahaks .Ehh ?
Hmm . Apela sangat dengan gaji kecik sebangai receptionist kan .
Berjumpa dengan orang . Kenal dengan ramai orang.
Guest yang comel2, kacak2 ramai jugak yang hulur no phone . 
Tapi hati ni tak tertarik pulak . Sebabnya hati ni masih ade yang satu tu .


Lama dah tak rasa perasaan macam ni .
N dah lama jugak rasanya aku hidup membujang . Fuhyoh .. 
Best jugak kan hidup sendiri2 ni ? No more jealous2 . No more Fighthing2 .
Eheheheh . Tapi ape nak heran . Semua tu kan rencah kepada kehidupan.
Semua tu jugak la yang buat kita rasa gembira, bahagia , sedih . dll
Bersyukur sebab kita masih lagi berpeluang untuk merasai semua tu .

Lately, hati sedikit berkecamuk .
Sebabnya , Hati sudah jatuh cinta . Ahaks . Indah ke Bodoh ?
Ntah la kann . Dah kena kat batang hidung sendiri . Takleh nak kata ape. Redha jelah.
Ikutkan hati memang taknak tau , sebab cadangnya perkara ni masih terlalu awal.
Sikit punya control, hambik kau . Aku sudah jatuh cinta .
Thanks God for the feeling .
N another things is . Ade pulak yang sedang menyukai aku , sedangkan hati ni sudah terikat pada seseorang.
Terpaksa lah aku . Turuti rasa hati , mengecewakan si dia.
Hurm . 
Eh ? Teringat dekat ex ku si joz. 
Dia cakap LEBIH BAIK DICINTAI DARI MENCINTAI .
Wow ! Agak mendalam maksudnya bagi aku .
Dicintai kita takkan rasa risau ditinggalkan .
Tapi mencintai . Bila2 masa je kan
Aku pun tak tahu mana lagi baik . Ku cuma turutkan rasa hati . Ahaks..

Everything is together . 


Hahaha . Dah2 takmau cakap pasal cinta dah . What If
KAWAN pulak .
Oke . Kriteria yang macam mana yang baru boleh dpanggil kawan ye ?
Ada dengan kita masa susah je ke ?
Atau masa senang je baru nampak muka dia ?
Atau tengah sedih je ?
Atau yang jenis tikam belakang.
N yang paling hell is . Yang jenis depan lain belakang lain.
Thats Horror . Sometimes orang yang macam ni kita tak sedar dia ade kat sekeliling kita .
One fine day. Baru la nanti yang kita realise sebenarnya belakang badan kita dah banyak sangat pisau tercacak . Really diff . Emm . Takut sudah .

Macam2 rupa dan jenis "kawan" yang aku dah jumpa . 
Tapi aku macam biasalah, agak tak berkenan dihati aku diam jer .
Tanda protes . HAHAHA.

Hmm . Membebel banyak2 ade yang baca ke belog yang dah tumbuh sawang ni ? HAHA.
But its oke . Dapat luahkan suku yang terpendam pun dah kira oke dah ,

Jumpa awak lagi nnti .

*mgkin mcm tergantung, tp biar la : P

Sunday, March 25, 2012

Feeling Much Better


Yeay !! Hapy Hapy Hapy !!
Emm . Guess what ? Dengan kuasa Allah .. Aku punya muka dah kempis .
Alhamdulilah .. 
Bersyukur sangat.. Akhirnya . Kesakitan yang aku tanggung 3 hari ni dah berakhir..
Arghhh ! Best sangat rasa..

Bayangkan la . Selama 3 hari aku sakit ni . Aku hidup dalam kepala yang kebengangngan .
Aiya. Mana kan tak ! Kepala aku sekejap besar , sekejap kecik .
Alhamdullilah . Dari berkat Usaha aku makan ubat dan kuasa dari Nya..


Aku dah boleh ketawa besar . Aku boleh jalan-2 bilik kawan aku dah .
Aku dah boleh wat tu. Wat ni . Yeay ! Memang gembira habis la..
Hekhekhek.. Tapi merah-2 kat muka masih belum surut la..
N muka still rasa gatal .
Petang tadi makan dengan dia kat cafe . Dia orderkan nasi goreng kosong .
Dia cakap dia takut jadik balik ! Ahaha. Makan nasi tanpa telur . Atau ayam..
Dia paksa aku makan sampai habis. Bapak ah . Full tank terus aku . 
Thanks bie . Kau belanja aku makan nasi goreng kosong tuh .
Yang mahal kau punya ambik berat tu jer . Nasik tuh murah je sebenarnya..


Lebih kurang camnieh la nasik nya .

Okay-2 . Aku tahu . Aku sembuh ni bukan atas usaha aku jer . 
Tapi berkat doa dari kawan-2 aku .
Pastuh aisyahanis yang letak kan ice kat muka aku . 
Balik dari rocall jer terus dia datng n tuam pakai ice kat muka.
Pastuh . Makcik aku yang hantarkan air penawar . Untuk diminum dan sapu kat muka .
Mak aku punya petua. Cekpah lagik bagi nasihat .
Sokongan moral dari keluarga aku .
Dari dia . Dari semua orang lah.. Thank Yuuuuu..
Love u olls. :)

Kalau tengok kat entry sini macam sedih sangat jer kan .
Hambik kau . Sumpah gedik wat entry camtuh .
Alaa . Tengah tacing kut time tuh .
 Ahhh. Gedik Gedik ..
Gf kepada Kawan Bf aku pun doakan aku cepat sembuh .. Ade dua orang ..
dengan 

Baik nyaa dorang .. Hopefully dorang tak kesah aku tag belog dorang.
Sambil-2 tuh , korang g lah skodeng belog dorang .
Sumpah cantik n kemas . Jeles aku okay !

Okay fine . Tadi g dewan . Ade malam nirmala .
Ok la .. Sangat boring. Hahak !
Yang tak boring aku dengan dia pakai baju sama . 
Ehhh kau ! Budget sweet . 

Sebenarnya ni doodle. Aku ambik kat belog mana ek . 
Lupa .. Maaf Maaf . Tak dapat nak Credit .
Anonyonyo ..


Erm . K lah . Thanks korang yang doakan akucepat sembuh . 
Walaupun tak sembuh sepenuhnya. At least sakit aku tuh berkurangan .
Okay . Sampai ketemu lagi dilain Entry ya .
Dalam belog yang sama .Kat sini tau .. *wink


*Aku rasa dadah (ubat) banyak sangat dalam badan aku .
Kaurang ade twitter ? Follow aku boleh ?
Follower aku tak sampai pun seratos .
Takde twitter ?
Jum sign up kat sini . <3

Tengok sebelah kiri , dan picit kat burung . NyehNyeh..




Tuesday, March 20, 2012

Cara nak Remove Timeline Bodoh tuh . Ahaha


Senang jer ! Aku dah wat . Sebab tu aku cakap senang .
Ahaha. Good Bye Timeline bodoh .
Actually kau sweet sebab leh letak pic besar-2 tu jer .
Kau jangan la sedih sebab aku dah tinggalkan kau ..
Kesian kau kan ~ Ahaha ! *evil 

Aku lupa nak PrintScreen timeline sebelum ni..
But after aku dah berjaya . Aku PrintScreen sebab happy sangat..


Cool Huh ?
Ahaha.. I love old pastebuk...

Aku dah Convert . Kaurang bila lagi ?
Sila Take Note yer . Kalau kawan-2 kaurang tak install bendaalah ni.
Diorang still tengok kaurang pakai timeline..
Dah tu ? Tak reti-2 nak sebarkan..?


Ahahaha.. Aku cam tengah sebarkan pasal ape ntah..

Aku ade fb Baru ...

Untuk Berniaga la der.... Ahaha.. :)

*sebenarnya aku lapar . aku nak g kafe 

Haram Untuk Para Lelaki


Kaurang yang mana wahai lelaki ??

*just sharing !